Микроблейдинг

Микроблейдинг на веждите е ръчен метод за разлика от микропигментацията, тук рисуване косъм по косъм и емитираме растежа на естествените вежди. Извършва се с няколко игли запоени в редица, благодарение на което успяваме да нарисуваме правилни и красиви косъмчета.

Преди години за процедурите са използвани пигменти за татуировки, с течение на времето се оказва, че различните цветове се отлагат по различен начин и дълбоко инплантираният пигмент оставя оранжево, лилаво, сиво или синьо на кожата. На лицето този метод е неприемлив, поради този факт вече са разработени специални пигменти за микроблейдинг, които се разграждат от кожата без остатък за няколко години. Дълбочината на татуировката, перманентния грим и микроблейдингът трябва да бъде различен. Тъй като лицето е обект на въздействието на стареенето, неговите характеристики се променят.

Микроблейдингът се състои от две процедури:
Първа процедура и ретуш/втора/
Тъй като след първата процедура пигмента е изхвърлен от кожата от  30% до 50% поради повърхностното импланиране на пигмента в дермата и типа кожа  е необходима втора, за да се затвърди рисунката.
За първата процедура са необходими между 2-3 часа.

Стъпка по стъпка:

  • Анестезия
  • Златно сечение, избиране форма и обсъждане с клиента за форма и плътност на веждите
  • Колористика. Консултация с клиента за избора на цвят взимайки предвид цвета на естествения косъм и меланина на кожата.
  • Въвеждане на пигмента посредством ръчен метод
  • 30 мин престой с маска от пигментите, за да сме сигурни, че е проникнал

След извършване на процедурата е необходимо клиента да спазва стриктно препоръките на артиста. 

Подобни продукти